Bordtennis

 

 

 

 

Postens Invitation Middeldays Master (PIMM) 2018

Sedan 6 år tillbaka arrangerar SPIK bordtennis (Hasse Hellgren) en bordtennistävling för speciellt inbjudna. I år spelades tävlingen lördagen den 5/1 2019 i Norrängshallen Danderyd
32 pingisspelare tävlande under en hel dag, först i poolspel och sedan i ett slutspel för dom 16 bästa.
Tävlingen vanns av Johan Hesselgren från BACK BTK över Lars Millbert från Järfälla BTK. SPIKs spelare slutade på en delad nionde plats.
Under dagen serverades det landgångar med sportdryck, kaffe och kakor.
På kvällen var det utgång till O’ Learys där middag med tillhörande dryck intogs.

Nedan en bild på deltagarna:

Veteran VM Las Vegas 2018
I år var det Las Vegas tur att stå som värd för Veteran VM i bordtennis med ca: 4000 spelare från 33 länder. Arrangemanget gick av stapeln i det mäktiga Las Vegas Convention Center med plats för ca: 250 bord.

Från Posten åkte fyra förväntansfulla spelare som kämpade tappert i den heta ökenvärmen. Vi som åkte var: Christer Mattson som spelade i 70-klassen, Gert Klang i 60-klasssen, Bosse Andreasson i 75-klassen och Hasse Hellgren i 55-klassen. Både Hasse och Christer vann sina pooler och gick vidare till A-slutspel.
Gert blev tvåa i sin pool och gick även han vidare till A-slutspel medans Bosse fick nöja sig med en fjärdeplats och Bslutspel.I A-slutspelet lyckades Hasse och Gert gå vidare till tredje omgången där det blev för tufft motstånd.Gert förlorade mot en seedad kines med 3-2 och Hasse fick se sig besegrad av en tysk.
Christer och Bosse lyckades ta sig till andra omgången innan det var deras tur att slänga in handduken.Vi ställde också upp i dubbel där Christer rönte dem största framgångarna med en semifinalplats i B-slutspelet.
I övrigt kan sägas om Vegas att staden är precis lika galen som det sägs, och lite till. Lyxiga fantasihotell med festande och spelande nätterna igenom.
Nästa mästerskap blir Nordeuropeiska i Uppsala 7-9 september innan nästa stora äventyr, EM i Budapest 2019 och VM i Bordeaux 2020.
”Om du misslyckas med dina förberedelser, så förbereder du dig på att misslyckas”
Vid pennan: Hasse Hellgren

Stockholms-Postens IK är klar för division 1 spel i bordtennis nästa säsong

Helgens sista sammandrag i division 2 i bordtennis vann Stockholms-Posten 3 av 4 matcher. Sista matchen mot Stocksund avgjorde vilket lag som skulle vinna serien. Posten vann övertygande med 8-0.
Det är unikt att ett lag med så hög medelålder vinner en division 2 serie. Nästa säsong i division 1 kommer att bli betydligt tuffare. Troligen måste Vi förstärka laget för att ha möjlighet att hålla oss kvar i division 1.
Under säsongen har Thomas Eriksson, Gert Klang, Ulf Karlsson, Anders Johansson, Hans-Peter Häger, Hans Hellgren och Markus Smed spelat, lagledare Sune Pettersson.
Vi har haft en trogen publik bestående av några SPIK medlemmar.

 

Sektionsledare: 
Bengt Krantz
Telefon/mobil: 
0702850175
Mejladress: 
ebkrantz@telia.com